HYRESÄNDRING 2020

Vy över Charlottenberg

Eda Bostads AB har haft förhandlingar med Hyresgästföreningen i Värmland om förändrade hyror fr. o.m. 1 januari 2020

Vi lever i ett samhälle med ständiga prishöjningar, en del går att motverka genom modernare hjälpmedel medan andra ej går att påverka. Exempel på ökade kostnader som vi i år måste ta hänsyn till är försäkringar, taxor för vatten, sophämtning samt politiska beslut.

Eda Bostads AB,s utgångskrav var en höjning med 2,4 %. Efter förhandlingarna stannade höjningen på 1,9 % /18,25 kr/kvm fr.o.m. 1 januari 2020 vilket motsvarar en höjning med ca 95 kr per månad för en normalstor 2 rums lägenhet.

Genom ett aktivt varsamt boende, hushålla med vatten, anmäla problem med värmen, tänka på sopsortering eftersom soporna vägs samt anmäla uppkomna fel, läckande kranar, WC-stolar mm omedelbart till felanmälan, på tlf 0571-281 99, kan Du påverka hyresnivån.

Glöm inte att hos Försäkringskassan undersöka hur den nya hyran kan påverka möjligheten att få eller förändrar ditt bostadsbidrag.

Tänk även på att ha en hemförsäkring ifall något oväntat händer.

Information e-faktura och e-postfaktura

Utvecklingen går fort framåt och vi på Eda Bostads AB vill gärna hänga med! Vår ambition är att minska utskicket av pappersfakturor, därför erbjuder vi våra hyresgäster och kunder e-fakturor och e-postfakturor.

Med elektroniska fakturor sparar du både miljö och egen tid. Med e-faktura får du dina räkningar samlade i internetbanken, vilket ger dig kontroll och överblick över obetalda och betalda räkningar. Fördelarna med e-faktura är många! Det går snabbt, är miljövänligt och betydligt säkrare än att lägga en pappersfaktura i brevlådan. Nu är dessutom digitala fakturor ett krav på vissa håll.

För att få din hyra via e-faktura loggar du in på din internetbank. Letar upp Eda Bostads AB och fyller i anmälningsformuläret.

Om du föredrar att få din faktura i PDF-format skickad direkt till en mailadress ska du kontakta oss på Eda Bostads AB så fixar vi det.

Önskar du betala hyran bekvämt via autogiro, hämta blankett på vår hemsida eller kontakta kontoret på tfn 0571-281 00.

Har du frågor om betalningen angående e-faktura kontaktar du din bank.

Har du frågor om innehållet i e-faktura eller behöver ytterligare information om våra betalningsalternativ är du välkommen att kontakta oss på tfn 0571-281 93.